Chili con carne – til jer der eeelsker bønner

Chili con carne – til jer der eeelsker bønner

Fremgangsmåde

Okay folkens, så har vi en opskrift med en masse dejlige bønner.. Det i skal gøre er:

Brun det hakkede kød i en gryde og steg baconet på en pande ved siden af så du undgår den værste mængde fedt.

Press hvidløg, og hak peber, selleri og løg.

Tilsæt det hele + bacon til kødet og lad det simre i ca 15 min.

Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem og tilsæt dem retten.

Tilsæt derefter de hakkede tomater og jalapenos og lad det hele simre yderligere 30 min.

Smag nu til med krydderierne, og muligvis lidt salt og peber..

Lad retten simre i min. 30 min.

Velbekommen.

Gode råd

Når man bruger bønner fra dåse er det en god ide at holde lidt igen med salten..

Denne ret er temmelig stor og resterne kan med fordel fryses ned og gemmes til kolde vinter aftener.

Og så skal det lige siges at retten kun bliver bedre hvis man bruger bønner der ikke er fra dåse.. Så er det bare vigtigt at huske at de skal stå i blød i så og så længe..

ingredienser

  • 4 slice bacon
  • 3 fed hvidløg
  • 900g hakket oksekød
  • 2 peberfrugter
  • 2 stilke selleri
  • 3 løg
  • 1 ds smørbønner (Lima bønner)
  • 1 ds garbanzo bønner (kikærter)
  • 1 ds kidney bønner
  • 1 ds pinto bønner
  • 4 ds hakket tomat
  • 6 jalapenos
  • 1 spsk cayennepeber
  • 2 spsk spidskommen
Tallerkener 5
1,5 time

One Response to “Chili con carne – til jer der eeelsker bønner”

  1. ultimativ sådan, men go ide at skifte blegselleri ud med knoldselleri, måske mvh KOGE-SMØLFEN

Giv din kommentar!