Spis Chili Con Carne hvis du lider af jernmangel!

Skrevet oktober 23rd, 2012 i Kategorien Blog

I følge Rishospitalet.dk lider mange danskere i dag af jernmangel. Dette kan bl.a. skyldes ændringer i vores kostvaner og det er derfor vigtigt at man husker at indtage kost indeholdende jern, f.eks. Chili Con Carne, for som de skriver i deres piece (under Tips og Tricks) har Chili Con Carne den optimale kombination af oksekød, chili, ris og bønner, Voila!

Det anbefalede daglige indtag af jern er 18mg for kvinder og 10mg for mænd, men da kroppen selv regulerer optaget af jern, får man ikke for meget (hvis man er sund og rask)

Øget optag af jern kan ske gennem kosten ved at indtage fødevarer med et højere jernindhold, men det er også vigtigt at se på hvad men indtager samtidig, da madvarer der ingeholder C-vitamin øger jernoptagelsen, mens madvarer der indeholder calcium og garvesyre hæmmer jernoptagelsen.

Symptomer på jernmangel
Madvarer der fremmer Jernoptagelsen
Madvarer der hæmmer jernoptagelsen
Træthed Persille Kaffe og The
Hovedpine Grønkål Spinat
Hjertebanken (udover det nødvendige) Rosenkål Rabarber
Bleghed Paprika Auberginer
Svimmelhed Broccoli Hvidt brød
Citron Æggeblomme
Hvidkål Nødder
Peberfrugt Bær
Chokolade

Den skarpe iagttager vil så nok påpege at både Chili Con Carne opskriften med Nescafe og med chokolade er ude af billedet, da begge dele hæmmer optagelsen af jern, men mon ikke det går.. Godt helbred til jer alle!

Giv din kommentar!