Chili con carne à la Dennis

Chili con carne à la Dennis

Fremgangsmåde

Min. 6 timer inden retten skal laves, laves der en chili pasta ved at blande de 9 første ingredienser.

Resten af retten laves ved at hakke løg, peberfugter og chilifrugter og stege den i olie. Derefter tilsættes oksekødet og baconet som brunes godt.

Tilsæt derefter tomatpure,hakket tomat, revet gulerød, øl og oksekødsbouillonen og lad det koge i en times tid (jo længere jo bedre).

Tilsæt de skyllede bønner og chili pastaen (tilsæt lidt ad gangen og smag den til, hvis al pastaen tilsættes bliver den meget stærk) og giv den lidt ekstra tid.

Gode råd

Sever med salat, hjemmebragt brød (Det kan du nå i de mellemliggende timer) og kold creme fraise

 

Denne ret er en variation af Chili con carne – for de vilde, indsendt af Dennis Nielsen (deraf navnet),

Vi siger tak for mad Dennis

 

ingredienser

  • 1 tsk honning
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk paprika
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk sellerisalt / 2 stk blad seller
  • 4 tsk Sambai chili pure
  • 1 tsk hele koriander
  • 2 spsk vodka
  • 700 g oksekød
  • 1 pakke bacon
  • 2 peberfrugter
  • 2 stk chilifrugter
  • 2 rødløg
  • 2 gulerødder (store)
  • 2 dåser bønner (1 hvide + 1 kidney)
  • 1 dåse tomater
  • 1 dåse tomat pure
  • 1 stout / mørk øl
  • 2 tsk usødet kakao
Tallerkener 5
1 dag

5 Responses to “Chili con carne à la Dennis”

  1. Da denne opskrift er helt ny, findes der intet billede endnu.. Hvis du prøver opskriften og er god med at kamera, så skriv her og vi vil kontakte dig og så uploader vi måske dit billede til opskriften.

    Chili con carne teamet

  2. Kan se jeg glemte at skrive en pakke bacon i opskriften :D Og der kan tilføjes 2 dåser bønner en hvid og en i chili (kidney bønner)

    Gerne flere gulerødder… De er søde og tager faktisk lidt af den stærke…

  3. Byt evt vodka ud med mørk tequila eller mescal. Plus du glas til servering ;-)

  4. Ser ud til at være en fantastisk opskrift, som straks skal prøves!
    Jeg har alle ingredienserne i huset på nær vodka – vil forsøge at erstatte den med whisky..
    Imens tænker jeg meget hårdt over hvor meget oksekøds bouillon, der mon skal i?

  5. Det lyder rigtig lækkert, dog mener jeg at vil blive bedre af at købe et stk okseklump/inderlår, pudse det godt af og skære det i strimler og brune det rigtig godt af med spidskommen, lidt chili samt salt og peber, frem for at bruge hakket oksekød, da jeg syntes det giver en bedre tekstur i retten. Og så skal det selvfølgelig simre i 4-6 timer og gerne med alle de andre ingredienser og gerne med en kanelstang og bitter mørk chokolade.

Giv din kommentar!